Android için Soru Sayacı - Mobil Sınav Rehberi

Sınav cenneti olan ülkemizde başarıya ulaşmak, hayalimizdeki üniversiteyi/liseyi kazanabilmek için düzenli, kararlı ve motivasyonlu bir şekilde çalışmamız gerektiği su götürmez bir gerçek. Teknoloji çağında yaşadığımız için şanslıyız, çünkü şimdi çalıştığımız sınavlara destek olma ve bizim için performansımızı takip etme...

Sınav cenneti olan ülkemizde başarıya ulaşmak, hayalimizdeki üniversiteyi/liseyi kazanabilmek için düzenli, kararlı ve motivasyonlu bir şekilde çalışmamız gerektiği su götürmez bir gerçek. Teknoloji çağında yaşadığımız için şanslıyız, çünkü şimdi çalıştığımız sınavlara destek olma ve bizim için performansımızı takip etme ve bizi motive etme görevini üstlenmiş mobil uygulamalara kolaylıkla erişebiliyoruz. Steve Jobs'ın da dediği gibi: "There is an app for that" yani istediğiniz ne olursa olsun, 'O' nun için de bir uygulama var.


Soru Sayacı günlük çalışmalarınızı kaydedebileceğiniz ve daha sonra detaylı bir şekilde günlük, haftalık ve aylık bazlarda inceleyebileceğiniz bir mobil uygulama. Ancak yapabilecekleri bununla sınırlı değil, mobil cihazınızda daima yanınızda olacak bu küçük uygulama sizi hedefinizde destekleyecek ve isteklendirecek pek çok özellik ile birlikte geliyor.

Soru Sayacı'nın desteklediği sınavlar şöyle:
  • Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)
  • Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)
  • Liseye Geçiş Sınavı (LGS)
  • Akademik Personel ve Lisansüstü Sınavı (ALES)
  • Dikey Geçiş Sınavı (DGS)
Özelliklere kısa bir şekilde değinecek olursak:
  • Kendinize isterseniz genel, isterseniz derslere ayrılmış olarak, günlük yada haftalık ders programları yaratarak soru hedefleri belirleyebilir ve hedefinize ne kadar yaklaştığınızı takip edebilirsiniz. Uygulama sizi hedefinize ne kadar soru kaldığı ile ilgili bilgilendirerek motive ediyor.
  • İsterseniz farklı sınavlar için ayrı ayrı çalışma planları yaratarak hepsi için performans takibi yapabiliyorsunuz.
  • Eklediğiniz sorular için doğru/yanlış sayısı belirtebiliyorsunuz.
  • Çalıştığınız sınavlara, başvuru tarihlerine ve sınavlar ile ilgili diğer önemli tarihlere ne kadar kaldığını aktif bir şekilde sayaçlar yardığımıyla görebiliyorsunuz. Dilerseniz hayatınızdaki diğer önemli tarihlere de ne kadar kaldığını ya da üzerinden ne kadar geçtiğini görebilmek için özel sayaçlarınızı oluşturabiliyorsunuz.
  • Çalışmalarınızı günlük, haftalık veya aylık olarak birlikte görüntüleyebiliyor ve detaylı çizgi grafiği sayesinde hızla diğer tarih aralıkları ile kıyaslayabiliyorsunuz.

Soru Sayacı'nı Google Play'den Edinin





Şimdi Detaylı Bir Şekilde İnceleyelim

İlk Açılış


Uygulama sizi bir ilk açılış ve konfigürasyon ekranı ile karşılıyor. Başlangıçta uygulama ile yapabileceklerinizin bir özetini görüyorsunuz. Devam tuşuna bastığınız da çalışma planları yaratabileceğiniz bir ekran ile karşılaşıyorsunuz. Burada çalıştığınız sınavları seçerek hızlı bir şekilde bir çalışma planı yarattırabilirsiniz. İsterseniz bu işlemi daha sonra da gerçekleştirebilirsiniz. Tercih Rehberi ve Sayaç gibi özellikleri kullanmak için çalışma planı yaratmanız gerekmiyor.


İlk açılışınız olduğu için küçük bir "tutorial" ile karşılaşıyorsunuz. Burada hızlı bir şekilde uygulamaya soru kaydını nasıl yapabileceğiniz gösteriliyor. Sonrasında ise uygulama kullanılmaya hazır!


Rapor sayfasında, ekranın üstünde hızlı tarih seçim çubuğu bulunuyor. Bu çubuğu kullanarak önceki tarihler arasında hızlı bir şekilde geçiş yapabiliyorsunuz. Çubuk günlük, haftalık veya aylık görünümden hangisinde olduğunuza göre farklı tarih aralıklarını seçilebilir hale getiriyor. Diğer tarihlere ulaşmak için çubuğu basitçe parmağınızla sağa sola kaydırabilir yada bitişiğindeki düğmeyi kullanarak genişletilmiş moda getirip buradan seçim yapabilirsiniz.

Soru Eklemek ve Düzenlemek

Soru eklemeye başlamak için menü çubuğunda yada sayfanın en altında bulunan "+ Soru Ekle" butonlarını kullanabilirsiniz. Sadece hızlı tarih seçim çubuğundan soru eklemek istediğiniz günü seçin ve bu butona basın. Karşınıza çıkacak diyalogdan soru eklemek istediğiniz dersi seçebilirsiniz. Eğer haftalık yada aylık görünümdeyseniz, öncelikle o tarih aralığından hangi güne ekleme yapmak istediğinizi soran bir diyalog ile karşılaşacaksınız.


Ardından karşınıza hangi konulardan soru çözdüğünüzü seçebileceğiniz bir ekran gelecek. Konu Seç butonuna dokunduğunuzda karşınıza o dersler ilgili konuların bir listesi gelecek, buradan çözdüğünüz konuyu seçebilir yada "Genel (Karışık)" seçeneğini kullanabilirsiniz. Eğer çözdüğünüz konu listede yoksa, "Listede Olmayan Konu Ekle" butonu ile bu konuyu kendiniz belirtebilirsiniz.


Çözüm yaptığınız konuları ekledikten sonra, çözdüğünüz testleri konulara ait "Test Ekle" butonundan ekleyebiliyorsunuz. Arkasından karşınızda bulduğunuz diyalogda soru sayısını ve dilerseniz doğru/yanlış sayısını belirtebiliyorsunuz.


Tüm konularınızı ekledikten sonra tek yapmanız gereken "Kaydet" menü butonuna dokunup işleminizi tamamlamak. Kayıtlarınızı rapor ekranında görüntüleyebilirsiniz.


Çalışma Planı Eklemek ve Düzenlemek

Daha önce yaratmış olduğunuz çalışma planlarınızı düzenlemek, silmek yada başka planlar eklemek için, navigasyon menüsünden "Çalışma Planlarım" butonunu seçebilirsiniz. Plan eklemek için ekranın altında bulunan ekle butonunu kullanabilirsiniz. Düzenleme yapmak için de sadece düzenlemek istediğinz plana dokunun. Karşınıza çıkan ekranda çalışma planınızı isimlendirebilir, silebilir veya ders programı oluşturabilirsiniz.

Ders Programı Eklemek ve Düzenlemek

Bir sınava çalışırken motive olmanın en etkili yollarından biri kendinize bir ders programı yaratarak hedef belirlemek ve bu hedefe ulaşmak için çabalamaktır. Soru Sayacı çalışma planlarınız için ders programı oluşturmayı destekliyor. Plan detayları ekranında "Ders Programı Oluştur" butonunu kullanarak kendinize detaylı bir ders programı oluşturabilirsiniz.


Soru sayacı 3 farklı tipte ders programı oluşturmayı destekliyor. Bunlar:

Sabit Ders Programı

Bu program tipinde kendiniz hergün için aynı olacak bir soru sayısı hedefi belirleyebilirsiniz. Gün içinde o plandaki tüm derslerden çözdüğünüz toplam soru sayısı hedefinizle kıyaslanmada kullanılacaktır.

Günlük Ders Programı

Gün içinde çözmeyi hedefledğiniz soru sayısını her ders için ayrı olarak belirlemenize olanak tanır.

Haftalık Ders Programı

Tıpkı günlük ders programı gibi bu programda da hedeflerinizi ders ders belirtebilirsiniz. Günlük programdan farkı ise bunu haftanın her günü için farklı olarak belirtebilmeniz.


Kendinize bir program yarattıktan sonra raporlama ekranı biraz değişecek:

Böylece ana ekranda çözdüğünüz soru sayısının yanı sıra artık hedefiniz, hedefinize kalan soru sayısı ve tamamlama yüzdeniz gibi bilgileri de artık görebilirsiniz.


Zaman Sayaçları


Soru Sayacı'nın, sınavlar ile ilgili tarihlere (başvuru tarihleri, sınav tarihi gibi) kalan zamanı göstermesini sağlayabilirsiniz. Soru Sayacı'nın seçmeniz için önceden oluşturduğu sayaçlardan birini oluşturabileceğiniz gibi kendi sayacınızı da yaratabilirsiniz. Üstelik yarattığınız sayaç geçmişten yada gelecekten herhangi bir tarih ve saate ayarlanabilir.

Tercih Rehberi

Soru Sayacı içine gömülü tercih rehberi aracı ile birlikte geliyor! Dikey Geçiş Sınavı, Liseye Geçiş Sınavı ve yakında Yükseköğretim Kurumları Sınavı için üniversite/lise puanları ve diğer detaylı bilgiler hemen elinizin altında ve tek dokunuşla görüntülenebilir.

Seçenekler, Bildirimler ve Diğer Ayarlar

Koyu Tema Desteği

Eğer uygulamalarınızı koyu renkle kullanmayı tercih ediyorsanız iyi haberlerimiz var :) Soru Sayacı koyu tema desteğine sahip. Temayı isterseniz navigasyon menüsündeki butondan isterseniz de ayarlar sayfasından tek tuşla değiştirebiliyorsunuz.

Bildirimler

Eğer bir sevgiliniz yoksa üzülmeyin :) Soru Sayacı'nı size sabahları bir "Günaydın" mesajı göndererek günlük soru hedefiniz ile ilgili bilgilendirecek ve motive edecek bir bildirim gönderecek şekilde programlayabilirsiniz. Üstelik dilerseniz ünlü figürelere ait ilham verici alıntıları da bildirime dahil edebilirsiniz!



Yada isterseniz aktif bildirim modunu etkinleştirerek Soru Sayacı'nın sürekli olarak bildirim merkezinizde "ikamet etmesini" sağlayabilirsiniz. Böylece uygulama kapalı olduğunda bile daima hızlı bir şekilde açıp soru ekleyebilmek için bir seçenek yaratmış olursunuz.



Böylece incelememizin sonuna geldik. Soru Sayacı sınavlarınızda çalışma koçu olarak kullanabileceğiniz küçük ama donanımlı bir araç. Onu hemen şimdi Android için Google Play Store'dan edinebilirsiniz. Hepinize başarılar dileriz!

Soru Sayacı'nı Google Play'den Edinin

Yorumlar



Bu blogdaki popüler yayınlar

C# LAN üzerinde TCP Bağlantısı ile Veri Aktarımı (Konsol)

Ağ Topolojileri nelerdir? Hangi topoloji bir ağ için daha uygun?

Android Programlama: EditText Kullanarak Kullanıcıdan Girdi Almak

Unicast, Multicast ve Broadcast arasındaki fark nedir?